hundehallen.dk

Hundehallens logo

Nosework information

Nose Work er en ny og skøn aktivitet for alle hunde og racer. Nose Work har til formål at det skal være både sjovt for både dig og din hund. Nose Work er en let måde at give din hund mental og fysisk stimulation på i hverdagen. Man er altid kun én hund på banen ad gangen når vi træner og det samme gælder til konkurrence. Målsætningen er at give hunden og dig mulighed for at få et aktivt samarbejde, uanset om du vil i konkurrence eller ej.

 

Nose Work kræver ikke en masse avanceret udstyr for at gøre det hjemme. Vi bruger hundens medfødte instinkt, nemlig hunden´s fine lugtesans, og man kan træne det overalt både ude og inde, så det gør det nemt at blive ved at træne og stimulere og træne hunden derhjemme.

Målet med Nosework er, at få hunden til at bruge søgeadfærd og lugtesansen, selvbelønningen får den ved færtkilden. Man styrker hunden´s selvtillid og lærer den at arbejde selvstændig og problemløse, og at den kan gøre det vedholdende.

 

Man kan konkurrere hvis man nu får lyst og mod på det😊Nose Work til konkurrence går ud på, at hunden skal søge efter specifikke dufte i forskellige miljøer. Duften placeres i forskellige højder og miljøer med varierende sværhedsgrad, så hunden får en mental og fysisk stimulation. Der er selvfølgelig regler omkring det. Nose Work søget er delt op i 4 slags miljøer, inde, ude, beholder og køretøj. Hunden skal over på en duft, og det er duften den søger efter i stedet for godbid. Det er 3 dufte i konkurrence Nose Work nemlig (lavendel, eukalyptus og anis) og det afhænger af sværhedsgraden, flere dufte jo højere klasse. Man er delt op i klasserne NW 1 – NW 2 – NW 3 – NW Senior – NW Elite, hvor NW3 er den sværeste.

I DcH vil man næste år kunne deltage i NW Åben, hvor man kan kvalificere sig til DcHs DM.

 

For yderligere information eller spørgsmål send en mail til ovenstående mail adresse.

Jeg glæder mig til at se dig på mit hold.

 

Vel mødt.

Med venlig hilsen

Maibritt